Puieti de nuc cultivati

De ce sa alegeti pomi de nuc cultivati?

Pentru a obtine randamente maxime din plantatiile dvs. de nuci, este deosebit de important sa folositi puieti de nuc cultivati. Soiurile certificate pe care le oferim sunt cu randament ridicat si cu miez de inalta calitate.

 

Principalele soiuri de nuci pe care le furnizam in toata Europa sunt Chandler, Lara, Fernor, Fernette, Franquette si Tulare.

 

Lucram la extinderea sortimentului nostru adaugand treptat in cantitati mici urmatoarele soiuri Red Livermore, Tiszacsécsi 83, Bonifac, Alsószentiváni 118, Alsószentiváni 117, Alsószentiváni 117 Kései.

Cand este potrivit sa fie scosi puietii cultivati?

In lunile de iarna, in faza de repaus, puietii de nuc pot fi scosi din pamant. Acest lucru se face numai atunci cand are loc caderea completa a frunzelor. Este important sa respectati aceasta regula pentru ca pomul sa fie de cea mai buna calitate posibila. In regiunea noastra din Bulgaria, cel mai devreme termen de scoatere este sfarsitul lunii noiembrie. Acest lucru este dictat de conditiile climatice ale regiunii in care sunt cultivate.

 

Luand in considerare aceste legi naturale, va vom livra puietii dumneavoastra cu radacina goala de cea mai buna calitate. Pentru a fi siguri ca puietii vor ajunge in cea mai buna stare, lucram direct cu companii de logistica cu livrare expresa care au cele mai competitive preturi.


Altoirea cu succes a nucului

Tehnica de cultivare a nucilor are o traditie indelungata si necesita foarte multa experienta si cunostinte de specialitate pentru a se obtine o rata ridicata de succes a altoirii.

 

Metoda consta in unirea portaltoiului de partea lemnoasa a altoiului. Tehnica de pomicultura are succes atunci cand tesuturile vasculare ale partii superioare (altoi) si ale partii inferioare (portaltoi) sunt unite. Acest proces este numit inoculare.

 

Exista mai multe metode diferite de cultivare in diferite perioade ale anului. Alegerea metodei corecte depinde in principal de locatia geografica si de temperaturile rezultate din zi si noapte, precum si nivelurile de umiditate.

 

Indiferent de metoda aleasa, esential pentru intregul proces de altoire este unirea precisa a cambiului vascular (tesutul separator) al portaltoiului de nuc de partea lemnoasa a altoiului. Acestea trebuie tinute „in viata” pana cand altoiul va fi acceptat de portaltoi.


De ce sa plantati nuci cultivate?

Raspunsul este foarte simplu: pentru ca este de dorit sa obtineti din nucul dumneavoastra un randament mare cu miez mare si gustos. Cu cat nucile crescute sunt de calitate mai buna, cu atat vi se vor deschide oportunitati de piata mai largi. De aceea este important recoltele dumneavoastra sa fie de aceeasi marime a miezului cu o forma si culoare uniforma.

Ce portaltoi alegem?

Altoim toti pomii pe un portaltoi de nuc simplu (Juglans regia), cunoscut si sub denumirea de Nuc Persian, Nuc Englezesc, Nuc de Carpati si Nuc de Madeira. Ne-am oprit asupra aceastui soi, deoarece la puietii cultivati cu alte tipuri de portaltoi, ca de exemplu nucul negru (Juglans nigra), exista un risc foarte mare de infectii virale. Toti puietii, altoii si portaltoii nostri cultivati sunt lipsiti de virusi (sunt supuse in mod periodic controlului fitosanitar) si sunt certificati conform standardelor Uniunii Europene.

Principalele soiuri de nuci

Cel mai raspandit soi de nuc este Chandler, in combinatie cu Franquette sau Fernette ca soi polenizator. Chandler este un soi valoros datorita randamentelor sale foarte mari si fiabile. Are cea mai mare cerere si, prin urmare, cea mai buna comercializabilitate. Miezul este foarte gustos, iar culoarea deschisa il fac si mai interesant. Dupa cel de-al 10-lea an de cultivare, din soiul Chandler se pot atinge recolte de 30-40 kg/pom.

O investitie in viitor

In vremuri ale ratelor de dobanzi zero sau chiar negative, investitia in plantatii masive de nuci promite profituri sigure si mari in viitor. Trebuie sa tineti cont de faptul ca nu puteti obtine o rentabilitate a investitiei in cadrul primilor 3 ani, dar dupa aceasta perioada rentabilitatea si profiturile dumneavoastra vor creste in timp. Cautarea alimentelor cu valoare ridicata, precum miezul de nuca, este in crestere la nivel mondial.


Va rugam nu ezitati sa ne contactati pentru consultanta sau comanda. Trimiteti-ne o solicitare si veti primi cea mai buna oferta pentru puieti cultivati de nuc, livrati pana la usa dumneavoastra.