Seminte de nuci

Oferim seminte de nuca din miez selectat care va garanteaza o calitate exceptionala.

Semintele noastre sunt potrivite atat pentru plantare directa, cat si ca portaltoi pentru procesul de altoire.

Portaltoi de nuc pentru altoire

Portaltoii de nuc Juglans regia pe care ii cultivam sunt ideali pentru altoire. Oferim diferite dimensiuni in ceea ce priveste diametrul gulerului radacinii si inaltimea. Portaltoii nostri de nuc sunt foarte rezistenti la seceta, deoarece clima din Bulgaria este in mod traditional uscata in lunile de vara. Acest lucru le face foarte potrivite in vremuri de schimbari climatice, cu tendinte pentru veri din ce in ce mai uscate si mai calde in toata Europa.

Semintele noastre sunt supuse regulat controlului fitosanitar si acest lucru garanteaza un portaltoi de calitate fara virusi.

Daca aveti nevoie de portaltoi de nuc pentru cultivarea puietilor, va rugam sa ne contactati. Va vom oferi un portaltoi cu diametrul gulerului radacinii in marimea dorita de dumneavoastra. Acest lucru va va ajuta sa obtineti o rata mare de succes la altoire.

 

Categoriile de diametru ale portaltoilor nostri de nuc (masurate la gulerul radacinii) sunt, in general, dupa cum urmeaza:

• < 8 mm

• 8-20 mm

• > 20 mm

Vom aranja foarte rapid transportul pana la dumneavoastra.


Nucul pentru un material lemnos de calitate superioara, unic si de prima clasa

Daca aveti in vedere o plantatie de nuci pentru productia de cherestea sau doriti sa completati un masiv forestier cu puieti de nuc, semintele noastre sunt alegerea potrivita.

 

Investitia initiala pentru materialul saditor pentru exploatare forestiera este foarte mica in comparatie cu rentabilitatea asteptata dupa 30-50 de ani. Desi pretul semintelor este mic, este foarte important sa fie cumparat un material de calitate, adica puieti de nuc neinfectati cu un sistem de radacina bine dezvoltat. Acest lucru este de mare importanta pentru rata ridicata de prindere, dezvoltarea corecta si cheresteaua de calitate.

 

Cheresteaua, care poate fi obtinuta dupa cateva decenii, este una dintre cele mai scumpe. Cu culorile si nuantele sale frumoase, este folosita in multe domenii, de ex. pentru mobilier de lux, productia de masini si iahturi.

 

In majoritatea partilor din Europa, nucile sunt foarte bine integrate in paduri si creeaza o diversitate mai mare a padurilor. Tocmai datorita pretului mai competitiv, recomandam folosirea semintelor de nuc pentru a completa masivele forestiere.

 

In prezent, cheresteaua premium de nuc este evaluata cu 300% mai mult decat cheresteaua premium de stejar. Lucrul cel mai bun este ca creste chiar de doua ori mai repede decat stejarul! Nucul este o specie de lemn de esenta tare care poate fi obtinut in cadrul ciclului de viata uman sau de catre generatia urmatoare. Fara indoiala, nucul este o investitie perfecta care sa aduca profit pentru pensie sau ca siguranta financiara pentru viitorul copiilor dvs.

Cum sa obtineti cherestea premium de nuc?

In primul rand, este foarte important sa aveti un trunchi drept. Aceasta se poate obtine in principal in doua moduri. Primul este de a avea concurenta naturala din partea altor arbori, ceea ce creste presiunea laterala asupra arborelui. Acest lucru face ca arborele sa creasca natural drept si inalt. A doua varianta este sa legati arborele de un stalp, astfel incat sa creasca vertical drept.

 

Avantajul primei variante este ca puteti obtine un trunchi drept, fara a depune mult efort si materiale precum stalpi.

 

Pentru ambele metode este extrem de important sa existe un echilibru bun intre inaltimea arborelui si coroana nucului. Regulile de baza pentru mentinerea stabila a nucului si, in acelasi timp, pentru a obtine cea mai buna cherestea sunt:

  •  Toate ramurile trebuie indepartate cand ajung la un diametru de 2 cm. Este vorba despre taierea anticipata, la care se indeparteaza ramurile groase si se lasa cele subtiri. Este important frunzisul sa ramana cat mai sus posibil, timp in care ramurile se indeparteaza devreme.
  •  Daca coroana este de cel putin 50% din inaltimea arborelui si diametrul trunchiului la baza coroanei este de cel putin 10 cm, toate ramurile de dedesubt trebuie indepartate (indiferent de diametrul ramurii)
  •  Toate ramurile subtiri (cu diametrul mai mic de 2 cm) nu trebuie indepartate deasupra punctului trunchiului cu diametrul de 10 cm (suprafata coroanei)!
  •  In zona trunchiului fara noduri, toate ramurile trebuie indepartate in mod regulat pana la recoltare.