Φιντανάκια εξημερωμένης καρυδιάς

ΓΙΑΤΊ ΝΑ ΕΠΙΛΈΞΕΤΕ ΔΕΝΔΡΎΛΛΙΑ ΕΞΗΜΕΡΩΜΈΝΗΣ ΚΑΡΥΔΙΆΣ;

Για να πετύχετε επιτύχετε μέγιστες αποδόσεις από τις φυτείες καρυδιάς σας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να χρησιμοποιείτε εξημερωμένα δενδρύλλια καρυδιάς. Οι πιστοποιημένες ποικιλίες που προσφέρουμε εμείς, είναι με υψηλή απόδοση και με ξηρούς καρπούς υψηλής ποιότητας.

 

Οι γενικές ποικιλίες καρυδιών που τις προμηθεύουμε σε όλη την Ευρώπη είναι οι Chandler, Lara, Fernor, Fernette, Franquette και Tulare.

 

Εργαζόμαστε για την επέκταση της συλλογής μας προσθέτοντας σταδιακά σε μικρές ποσότητες τις ακόλουθες ποικιλίες Red Livermore, Tiszacsécsi 83, Bonifac, Alsószentiváni 118, Alsószentiváni 117, Alsószentiváni 117 Kései.

ΠΙΆ ΕΊΝΑΙ Η ΚΑΤΆΛΛΗΛΗ ΕΠΟΧΉ ΓΙΑ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΡΊΖΩΣΗ ΤΩΝ ΕΞΗΜΕΡΩΜΈΝΩΝ ΦΙΝΤΑΝΙΏΝ;

Κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών στην φάση ηρεμίας, μπορεί να γίνει η εκρίζωση των φιντανιών καρυδιάς από το έδαφος. Το πράγμα αυτό γίνεται μόνο όταν ολοκληρωθεί η φυλλόρροια. Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τον κανόνα αυτό για να είναι το δενδρύλλιο της καλύτερης δυνατής ποιότητας. Για τη δική μας περιοχή της Βουλγαρίας η πιο νωρίς προθεσμία εκρίζωσης είναι το τέλος Νοεμβρίου. Αυτό διορίζεται από τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής όπου καλλιεργούνται.

 

Διατηρώντας τους κανόνες αυτούς της φύσεως εμείς θα προμηθευθούμε τα δικά σας δενδρύλλια καρυδιάς σε «γυμνή ρίζα» με μια πολύ καλή ποιότητα. Για να είμαστε σίγουροι όπως τα φιντάνια θα έρθουν στη καλύτερη δυνατή κατάσταση, εμείς συνεργαζόμαστε άμεσα με διάφορες εταιρείες επειγόντων μεταφορών /express logistics/, οι οποίες έχουν και τις πιο ανταγωνιστικές τιμές.

 

Επιτυχής εμβολιασμός καρυδιάς

Η τεχνική εμβολιασμού δενδρυλλίων καρυδιάς έχει μακρόχρονη παράδοση και απαιτεί μεγάλη εμπειρία και γνώσεις εμπειρογνώμονα για να πετύχετε ένα μεγάλο ποσοστό επιτυχίας εμβολιασμού.

Η μέθοδος συνίσταται στην ένωση υποκείμενου με τον «οφθαλμό» στο ξύλωμα του εμβολιασμού. Η δενδροκομική τεχνική εκτιμάται ως επιτυχής, όταν ενωθούν οι αγγειακοί ιστοί του άνω μέρους (εμβολιασμού) και του κάτω μέρους (υποκειμένου). Η διαδικασία αυτή ονομάζεται ενοφθαλμισμός.

Υπάρχουν μερικές διαφορετικές μέθοδοι εμβολιασμού κατά των διαφόρων εποχών του έτους. Η επιλογή της σωστής μεθόδου εξαρτάται γενικά από την γεωγραφική ζώνη και από τις υφιστάμενες ημερήσιες και νυκτερινές θερμοκρασίες, καθώς και από τα επίπεδα της υγρασίας.

Όποια και να είναι η επιλεγμένη μέθοδος αποφασιστική σημασία για την ολόκληρη διαδικασία εμβολιασμού έχει η εξεζητημένη ένωση του αγγειακού κάμβιου (διαχωριστικού ιστού) του υποκείμενου της καρυδιάς με το μάτι του εμβολιασμού. Όλα αυτά πρέπει να μείνουν «ζωντανά» μέχρι την στιγμή στην οποία το εμβόλιο θα αποδεχθεί από το υποκείμενο.

Γιατί να φυτέψετε εξημερωμένες καρυδιές;

Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή: γιατί η ευχής έργον είναι να αποκτήσετε από την καρυδιά σας υψηλές αποδόσεις με μεγάλους και νόστιμους ξηρούς καρπούς. Όσο καλύτερης ποιότητας καρύδια καλλιεργήσετε, τόσο πιο ευρύτερες ευκαιρίες στην αγορά θα σας ανοίξουν ενώπιον σας. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό οι αποδόσεις σας να έχουν το ίδιο μέγεθος ξηρών καρπών σε ομοιόμορφο σχήμα και χρώμα.

Τι υποκείμενο επιλέγουμε;

Εμείς μπολιάζουμε όλα τα δένδρα πάνω σε υποκείμενο από καρυδιά (Juglans regia), γνωστή ακόμα και ως Περσική καρυδιά, Αγγλική καρυδιά, Καρπάθικη καρυδιά και καρυδιά Μαδέρας.

Αποφασίσαμε αυτή τη ποικιλία γιατί υπάρχει υψηλός κίνδυνος ιογενών λοιμώξεων στα εξημερωμένα δενδρύλλια με τους άλλους τύπους υποκείμενων, όπως η μαύρη καρυδιά (Juglans nigra). Όλα τα εξημερωμένα δενδρύλλια, τα εμβόλια και τα υποκείμενα καρυδιάς μας, είναι απαλλαγμένα από ιούς (υποβάλλονται περιοδικά σε φυτοϋγειονομικό έλεγχο) και είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βασικές ποικιλίες καρυδιών

Η πιο διαδεδομένη ποικιλία καρυδιών είναι η Τσάντλερ (Chandler), σε σύνδεση με Φραγκέτι (Franquette) ή Φερνέτε (Fernette) στον ρόλο του γονιμοποιητικού παράγοντα. Η Τσάντλερ είναι μια πολύτιμη ποικιλία λόγω των πολύ υψηλών και αξιόπιστων αποδόσεων. Έχει την υψηλότερη ζήτηση και, κατά συνέπεια, την καλύτερη εμπορευσιμότητα. Ο ξηρός καρπός είναι πολύ νόστιμος και το ανοικτό χρώμα του τον κάνει και ακόμα πιο εντυπωσιακός. Μετά από την 10η χρονιά από την φύτευση, από την ποικιλία Τσάντλερ μπορείτε να έχετε αποδόσεις των 30-40 κιλών ανά δένδρο.

Επένδυση στο μέλλον

Στις εποχές των μηδενικών ή και αρνητικών επιτοκίων, οι επενδύσεις σε κτήματα καρυδιάς υπόσχονται ασφαλή και υψηλά κέρδη στο μέλλον. Θα πρέπει να έχετε υπ’ όψη, όπως μπορεί να μην έχετε απόδοση από την επένδυση σας μέσα στα αρχικά 3 χρόνια, αλλά από εκεί και πέρα οι αποδόσεις και τα κέρδη σας θα αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου. Η ζήτηση τροφίμων υψηλής αξίας, όπως τα καρύδια, αυξάνεται παγκοσμίως.


Παρακαλούμε, μη διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για συμβουλές ή παραγγελίες. Στείλτε μας την ερώτησή σας και θα λάβετε την καλύτερη προσφορά για φιντανάκια εξημερωμένης καρυδιάς που θα παραδοθούν στην πόρτα σας.